друкувати


На Прикарпатті за порушення правил полювання затримано понад 20 мисливців

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-11 04:14:39
Як і передбачалося, чимало мисливців, наситившись новорічним святкуванням, протягом суботи-неділі пішли до лісу на полювання. Одні воліли просто відпочити від застілля, а хтось мав надію повернутися з трофеєм.

І нічого незаконного в тому б не було, якби деякі мисливці не порушували встановлених правил полювання. Адже кожному з них відомо про те, що, беручи з собою зброю, необхідно мати при собі документи, які дозволяють полювати в тому чи іншому лісовому угідді, а також інші документи, передбачені законодавством. В іншому разі мисливець без, скажімо, відстілочної картки в мисливському угідді автоматично стає браконьєром, а, отже, правопорушником. На жаль, це не рідкість.

Лише упродовж цих вихідних днів в мисливських угіддях мобільні групи працівників міліції та єгерської служби за порушення правил полювання затримали понад 2 десятки мисливців. Щодо правопорушників складено адмінпротоколи, натомість мисливську зброю, хоча вона й зареєстрована, було вилучено. Водночас у лісових масивах у Верховинському та Долинському районах затримано 2 так званих мисливців, які полювали з незареєстрованими гладкоствольними рушницями.

З початку цьогорічного мисливського сезону на Івано-Франківщині задокументовано 238 фактів порушень правил обігу зброї під час полювання. За цей же період відкрито дві кримінальні справи щодо осіб, яких було затримано з незареєстрованою нарізною зброєю.

Міліція краю здійснюватиме оперативно-профілактичні заходи у полювальні дні аж до закінчення мисливського сезону. Зусилля правоохоронців насамперед спрямовані на припинення фактів незаконного поводження зі зброєю, недопущення надзвичайних подій через необережне поводження зі зброєю.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Обговорити на форумі