друкувати


Найближчі шість місяців в ЄС головуватиме Іспанія

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-09 01:30:27
Іспанія офіційно прийняла естафету головування в Європейському союзі на найближчі шість місяців.

Урочиста церемонія відбулася в Королівському оперному театрі у Мадриді. Голова іспанського уряду Хосе Луїс Родрігес Сапатеро у присутності короля Іспанії Хуана Карлоса I та інших членів королівської сім'ї прийняв з рук міністра закордонних справ Швеції Карла Більда символічну естафетну паличку головування в ЄС, повідомляє ТСН.

Виступаючи на церемонії, іспанський прем'єр заявив, що його країна "віддасть всі сили, щоб гідно виконати почесну місію".

Серед найважливіших завдань майбутнього періоду Сапатеро відзначив подолання економічної кризи і боротьбу проти зростання безробіття.

Він підкреслив, що в рішенні цих та інших завдань, що стоять перед Євросоюзом, Іспанія працюватиме в тісному контакті з присутніми на церемонії першим президентом ЄС Херманом Ван Ромпеєм, головою Єврокомісії Жозе Мануелом Баррозу, президентом Європарламенту Єжи Бузеком і керівниками інших європейських структур.

Церемонія офіційного вступу Іспанії на пост голови ЄС завершилася символічним фотографуванням іспанського прем'єр-міністра і президента ЄС Ван Ромпея, які удвох приймають естафетну паличку головування в ЄС від Швеції, що виконувала цю місію останні півроку.

За декілька годин до урочистої церемонії Сапатеро, Ван Ромпей і Баррозу обговорили підготовку надзвичайної зустрічі з питань економіки і зайнятості, заплановану на 11 лютого поточного року в Брюсселі.

Обговорити на форумі