друкувати


Будівельників Івано-Франківщини перевіряли

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-05 03:18:54
Інспекторами територіального управління Держгірпромнагляду по Івано-Франківській області проведено перевірки 18 суб'єктів господарювання будівельної галузі щодо наявності та дотримання вимог проектно-технічної документації на безпечне ведення будівельно-монтажних робіт і забезпечення працюючих засобами колективного та індивідуального захисту.

За їх результатами заборонено виконання робіт на 4-х будівельних майданчиках, призупинено експлуатацію 56 одиниць механізмів, обладнання, притягнуто до адміністративної відповідальності 34 посадові особи, з них-16 керівників підприємств.

Виявлено, що окремі підприємства виконують будівельно-монтажні роботи без оформлення акту готовності об'єкту до початку будівництва. Вони проводяться за неякісно розробленими проектами виконання робіт, порушено вимоги щодо огородження будівельних майданчиків, не встановлені знаки безпеки встановленої форми (ТзОВ "Енергобуд", ПП "Термобуд", ТзОВ "Монокарбуд", ТзОВ "Сепко", ПП "Скол", КВП "Клин"), повідомляє прес-служба Держгірпромнагляду.

Встановлено, що працівники не в повній мірі забезпечені спецодягом, спецвзуттям, засобами індивідуального захисту (захисними шоломами, запобіжними поясами) у ТзОВ "Турботабудінвест", ТзОВ "Івано-Франківськ-універсалбудсервіс", ТзОВ "Стандарт-ІФ".

Під час проведення перевірок особлива увага зверталась на організацію нагляду за вантажопідіймальними кранами, виконання вимог Правил будови і безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів, дотримання вимог інструкцій по безпечному веденню робіт кранівниками, перевірка роботи приладів безпеки, проведення технічних оглядів.

Так, до роботи на вантажопідіймальних кранах у ТзОВ "Івано-Франківськ-універсалбудсервіс", ПП "Івано-Франківськміськбуд", ДП "Консоль" допускаються особи, які не пройшли повторну перевірку знань виробничих інструкцій по безпечному веденню робіт машиністами баштових кранів.

Також на будівельних майданчиках, зокрема, у ТзОВ "Галичинабуд", ТзОВ "Добробут", ПП "Рембудвест", ПП "Еліт-Україна", не вивішені схеми стропування вантажів, в кабінах баштових кранів відсутній перелік вантажів із зазначенням їх маси, у ТзОВ "Новекс", ПП "ГалКомБуд", ПП "Консоль-Плюс" в паспортах не вказуються дані про призначення відповідальних осіб за утримання кранів у справному стані, немає журналів періодичних оглядів, на кранах відсутні позначення реєстраційного номера, вантажопідіймальності та дата наступного повного технічного огляду.

Обговорити на форумі