друкувати


Наші в Іраку стріляли…

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-05 10:58:25
У перші дні нового, 2010-го року, офіцери українського миротворчого персоналу зі складу Тренувальної місії НАТО в Республіці Ірак провели практичні заняття з вогневої підготовки.

Заняття зі стрільби проходили в рамках щомісячного курсу безпеки військовослужбовців Північноатлантичного альянсу. Вперше до занять долучилися й українські офіцери нової ротації, які нещодавно прибули до Іраку. Заняття з вогневої підготовки відбулися на спеціально обладнаному стрільбищі. Проте мішені, що використовувалися під час стрільб, дозволяли військовослужбовцям підвищити рівень своєї майстерності у володінні зброєю на відстані до 300 метрів, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

– Незважаючи на те, що завдання, які ми виконуємо, не пов’язані з участю у бойових діях, ми завжди повинні підтримувати свій рівень бойової підготовки на висоті. Це один з пріоритетів НАТО, і жодна країна не має права ним нехтувати, – зазначив керівних групи українського персоналу місії полковник Сергій Грабський. Протягом заняття українські офіцери спільно зі своїми іноземними колегами з країн-членів НАТО відпрацювали вправи стрільб з пістолета Макарова та автомата Калашникова АК-74, а також з різних типів стрілецької зброї, що стоять на озброєнні країн-членів НАТО, з положення стоячи, з коліна, лежачи, а також в русі. Вони також потренувалися у стрільбі на швидкість.

Обговорити на форумі