друкувати


Вибори-2010: Віддруковані бюлетені розвозять областями

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-05 10:43:10
Центральна виборча комісія не отримала усіх коштів, які потрібні для підготовки до президентських виборів. 31 грудня 2009 року Держказначейство перерахувало близько 140 млн грн — це 73% від необхідного. Мали виділити 191,8 млн грн. Борги включать до бюджету цього року. Усього на виборчу кампанію потрібно 1 млрд 161 млн 400 тис. грн.

— За перші дні січня нічого не змінилося. Фактично бюджетні платежі не проводяться, — каже член ЦВК 36-річний Михайло Охендовський. — Рік закінчився і минулорічних коштів уже немає. Те, що ми не отримали, включимо у видатки цього року. Хоча про конкретні суми ще не йдеться, бо кошторис поки що не сформований.

Пообіді в понеділок ЦВК почала готувати кошторис на 2010 рік. Планують розглянути та затвердити його цього тижня.

Через невчасно перераховані кошти 2009-го не отримали зарплати деякі члени дільничних комісій. Задовго готували документи на перерахування коштів, пояснюють у ЦВК. Отримані гроші направили на виготовлення скриньок для голосування, рекламу у пресі та друк бюлетенів. Їх майже закінчили друкувати на комбінаті ”Україна”. У деякі області, наприклад, Дніпропетровську, вже відвезли. Наступного тижня бюлетені передаватимуть в окружні комісії. Закінчать за три дні до виборів — до 14 січня.

Автор: Анастасія РЯБОКОНЬ, Газета.ua
Обговорити на форумі