друкувати


Як населення Прикарпаття оплачує послуги ЖКГ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-04 03:48:34
Станом на 1 грудня 2009 року заборгованість населення області з оплати житлово-комунальних послуг (без урахування електроенергії) становила 96,1 млн грн, у порівнянні з початком листопада вона зросла на 14,1%, від початку року – на 1,5%.

У структурі заборгованості, як і раніше, найбільшу питому вагу становить борг за централізоване опалення та гаряче водопостачання – 47,5 млн грн, або 49,5%, більше третини власників особових рахунків за цю послугу не сплачували три і більше місяців. Значною є і заборгованість населення з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій – 20,2 млн грн (21,0% від загальної суми) та за централізоване водопостачання та водовідведення – 14,6 млн грн (15,2%).

Справними платниками за спожиті послуги у січні-листопаді п.р. були жителі міст Болехова та Яремче, Косівського, Рожнятівського та Тлумацького районів, де сплачено 104,2–108,6% нарахованих за цей період сум, тобто відбувалося погашення боргів попередніх періодів та частково проводилася передоплата. Найнижчий рівень оплати населенням житлово-комунальних послуг упродовж одинадцяти місяців поточного року спостерігався у м.Івано-Франківську: за цей період тут сплачено 95,4% нарахованих сум, повідомляє Головне управління статистики в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі