друкувати


Друк паспортів в Україні призупинили

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-04 03:01:02
Консорціум "ЄДАПС", виробник паспортів, водійських посвідчень та інших документів, змушений зупинити роботу через те, що припинив отримувати кошти, що перераховуються громадянами через держвідомства на ці цілі, говориться заяві консорціуму в понеділок.

"Протягом грудня 2009 року, по суті справи, з державного бюджету були викрадені гроші, які громадяни України справно перераховували за оформлення паспортів, водійських посвідчень, свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів та інших державних документів", - стверджує "ЄДАПС", повідомляє ТСН.

Консорціум пояснює, що в грудні 2009 року, з урахуванням майбутніх свят, продовжував виготовляти документи, захисні елементи до них, виробляв обслуговування автоматизованих систем державного документообігу, не отримуючи жодної копійки від держави, проте більше такої можливості немає.

"ЄДАПС" миттєво повернеться до виконання всіх державних контрактів, як тільки Державне казначейство України виконає свої зобов'язання і поверне незаконно утримувані гроші вітчизняним виробникам ", - наголошується в заяві.

Консорціум відзначає, що кожен громадянин заздалегідь і повністю оплачує оформлення та виготовлення паспортів, водійських посвідчень, свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів та багатьох інших документів.

У ситуації, що склалася "ЄДАПС" звинувачує першого віце-прем'єра Олександра Турчинова.

Обговорити на форумі