друкувати


В Івано-Франківську відбулася колегія УТОПІіК

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-31 11:16:37
30 грудня 2009 р. відбулася підсумкова колегія Українського Товариства Охорони Пам’яток і Культури. На засіданні виступили голова обласної ради Товариства В.Тимків, секретар колегії В.Любінець, начальник відділу охорони культурної спадщини і музейної роботи облдержадміністрації А.Давидюк, заступник начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації М.Капак, краєзнавці П.Арсенич, Б.Гаврилів, В.Максимюк, В.Романюк та ін.

Порядок денний засідання колегії УТОПіК передбачав розгляд наступних питань:

1. Затвердження бюджету обласної ради Товариства;
2. Про пам’ятку архітектури місцевого значення охоронний номер №589 "Пасаж Гартенбергів";
3. Про план роботи обласної ради Товариства на 2010 рік та план роботи до Міжнародного дня пам’яток – 18 квітня 2010 року;
4. Про представлення матеріалів до державної нагороди.

За результатами роботи ухвалено план надходжень і видатків Товариства на 2010 рік (передбачено ремонт, реставрацію пам’яток, меморіальних дощок, громадських музеїв, наукові дослідження та видавництво книг); затверджено план роботи на наступний рік (розгляд питань конкурсу на обласну премію імені Івана Вагилевича, про роботу секцію археології, про містобудівну ситуацію у м. Івано-Франківську, про внесення до Державного реєстру нерухомих пам’яток області, про стан збереження архітектурної спадщини, про хід і підготовку зводу пам’яток історії та культури області та ін.); ухвалено кандидатуру Федоришин Ольги (відповідального секретаря Долинської районної ради до почесного звання "Заслуженого працівника культури України").

Члени колегії привітали секретаря колегії В.Любінця зі здобуттям державної премії в галузі краєзнавства імені В.Антоновича.

Автор: Андрій ЧЕМЕРИНСЬКИЙ, головний спеціаліст Управління культури Івано-Франківської ОДА
Обговорити на форумі