друкувати


У ЦВК отримали 30% коштів, необхідних на підготовку виборів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-30 03:30:50
Станом на 12:00 30 грудня Державне казначейство України та його регіональні підрозділи із майже 192 мільйонів гривень, необхідних для фінансування у 2009 році підготовки виборів Президента, провели платежі лише на суму трохи більше ніж 58 мільйонів. Таким чином, вибори профінансовано тільки на близько 30%, заявив член ЦВК Михайло Охендовський.

Не профінансованими залишаються видатки ЦВК, зокрема щодо передплати поліграфічному комбінату "Україна" за виготовлення виборчих бюлетенів, видатки на виготовлення іншої документації, необхідної кількості виборчих скриньок замість непридатних для використання, оплати послуг засобів масової інформації.

За інформацією Охендовського, із 225 окружних виборчих комісій у повному обсязі профінансовані зареєстровані зобов’язання лише 17.

23 грудня Центральна виборча комісія зобов’язала Міністерство фінансів України та Державне казначейство перерахувати на рахунок ЦВК кошти на підготовку і проведення президентських виборів на 2009 рік, повідомляє Радіо Свобода.

Обговорити на форумі