друкувати


Податківці упереджуватимуть порушення на Новорічні свята

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-30 03:29:36
Спеціальні робочі групи, які здійснюватимуть контроль за дотриманням вимог податкового законодавства суб’єктами господарювання та фізичними особами у передсвяткові та святкові дні зустрічі Нового року та Різдвяних свята, створено в держаних податкових інспекціях області.

Для упередження порушень будуть відпрацьовані усі можливі схеми ухилення від оподаткування у сфері торгівлі алкогольною і тютюновою продукцією, а також фізичних осіб, які здійснюють реалізацію ялинок, ялинкових прикрас, новорічних подарунків, квітів та інших товарів народного споживання, займаються організацією видовищних заходів, повідомляє відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Івано-Франківській області.

Продовжує діяти і регіональна програма "Карпатська зима". У рамках програми здійснюється контроль за дотримання податкового законодавства у сфері туристичного бізнесу, наданні послуг у сфері громадського харчування, перевезень пасажирським автотранспортом.

Це забезпечить не лише додаткові кошти для бюджету, а й рівні умови ведення бізнесу в правовому полі для всіх суб’єктів господарювання. Адже не секрет, що є певна категорія суб’єктів господарювання, які провадять свою діяльність в "тіні", тим самим позбавляють бюджет законних коштів та створюють неконкуретні умови для сумлінних платників податків.

Також у святкові дні буде забезпечено чергування відповідальних працівників ДПІ для приймання і реєстрації податкової звітності платників податків.

Обговорити на форумі