друкувати


Микола Палійчук: Інформація про дотації правдива

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-30 11:56:17
"Керівник штабу БЮТ, Народний депутат України Дмитро ШЛЕМКО звинуватив мене що я даю неправдиву інформацію про дотації. Сьогодні я готовий відповісти за всі свої слова, і нікого я не обманюю. – Про це сьогодні заявив голова Івано-Франківської ОДА Микола ПАЛІЙЧУК. – Я нині зателефонував до пана ШЛЕМКА та попросив, аби ми спільно провели прес-конференцію, але він сказав, що він їде до Заболотова. Та моя пропозиція залишається відкритою. Я готовий показати всі документи про погодинне надходження коштів".

Наразі через позицію обласної ради, яка прийняла звернення до Прем’єр-міністра України Юлії ТИМОШЕНКО, маємо кошти. Прикарпатців таки почули. "113 мільйонів дотації поступили в понеділок увечері. Проте звернення ми приймали вранці, – мовить пан ПАЛІЙЧУК. – Прес-конференцію, під час якої розповідали про непросту економічну ситуацію, також проводили після обіду. Тоді грошей ще не було. Я навіть не впевнений, чи були би кошти, якщо ми би на увесь голос не заявили про наші труднощі. Казначейство почало працювати, частину коштів провели по капітальних та інших видатках. У вівторок та сьогодні жодних платежів не здійснюється. До речі. ПДВ підприємцям так і не повернули.

Довідка: коментар Народного депутата Україна Дмитра ШЛЕМКА з приводу надходження дотації вирівнювання для Івано-Франківської області, який він дав сайту news.if.ua як відповідь на закиди обласної влади щодо бездіяльності Уряду.

Дмитро ШЛЕМКО, народний депутат України
"Пора нарешті перестати брехати прикарпатцям. Це ні до чого доброго не призведе. 28 грудня о 19 годині 54 хвилині 113 мільйонів гривень як кошти, що необхідні для виплати заробітної плати, були отримані з державного бюджету як дотації вирівнювання. Таким чином Уряд своє слово витримав сповна. Юлія Тимошенко вчора заявила, що вона на Івано-Франківщину пришле спеціальну комісію для перевірки своєчасності та хто використав ці кошти, виходячи зі своїх політичних симпатій.

Те, що буде говорити голова ОДА, жодного відношення до зарплат не має. Крім того, Уряд заявляє що неприйняття держбюджету-2010 до кінця року ніяк не вплине на своєчасність виплат пенсій. Бюджетники отримають заробітні плати до кінця року. За повідомленням державного казначейства України включно по 30 грудня 2009 проводиться виплата заробітної плати працівникам усіх установ, організацій і підприємств бюджетної сфери, що дозволить їм вчасно здійснити підготовку до новорічних та різдвяних свят. У січні 2010 року, як і протягом поточного року, усі пенсіонери отримуватимуть свої пенсії без затримок і в повному обсязі. Вже 4 січня розпочнуться виплати, як це передбачено графіком."

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі