друкувати


Україну на "Євробаченні-2010" представлятиме Василь Лазарович

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-29 06:11:58
Таке рішення, майже одноголосно, прийняла художня рада Національної телекомпанії України 29 грудня 2009 року. З 11 членів художньої ради, 10 підтримали кандидатуру Василя Лазаровича на участь від України на "Євробаченні-2010".

На прес-конференці присвяченій оголошенню представника від України на "Євробаченні-2010" президент НТКУ Василь Ілащук зазначив: "Я переконаний, що Василь Лазарович гідно представить своїм бас-баритоном Україну в Норвегії. Було вирішено, щоб не створювати ажіотажу довкола конкурсу "Євробачення", обрати представника шляхом внутрішнього голосування", повідомляє Прес-служба Першого Національного.

Представник України на "Євробаченні-2010" Василь Лазарович: "Я приємно вражений такому рішенню, адже я до останнього не сподівався, що представлятиму Україну на "Євробаченні". Я чудово розумію, що на мене покладено велику відповідальність. Протягом п’яти останніх років я не почув жодного низького голосу на "Євробаченні" і саме тому мені захотілося вийти за усталені норми за, так званий "формат", продемонструвати можливості власного голосу. Чим ти більше відрізняєшся від інших – тим краще. Я буду працювати з найкращими композиторами Європи, щоб пісня з якою я поїду, як найкраще розкрила мої можливості".

Директор ТО музичних та розважальних програм Олена Загороднюк розповіла, що багато країн, одна з них Швеція та Ізраїль, визначають своїх представників без проведення національних відборів: "Для мене не є несподіванкою такий формат обрання представника на "Євробачення". Ми починали свою участь у конкурсі з кандидатури Олександра Пономарьова, який особисто обирав пісню для виступу. Наступного року була Руслана, теж зі своєю піснею і це була перемога. Існує декілька форматів відбору на "Євробачення" і компанія мовник може сама визначати хто представлятиме країну. І це може бути як внутрішній конкурс, так і національний відбір. В цьому році ми зупинилися саме на внутрішньому конкурсі".

Національна телекомпанія України і Василь Лазарович пропонують музичним авторам надсилати свої пісні, які будуть розглядатися для виконання нашим представником на "Євробаченні-2010". Василь Лазарович переконаний, що пісня, з якою він вирушить підкорювати Європу, має бути безсумнівним шлягером.

Коротка інформація про Василя Лазаровича:
2002 році — Лазарович отримав диплом вокаліста університету ім. Стефаника в Івано-Франківську; у мюзиклі "Екватор" зіграв Олександра ІІ.
2004 році — у Білорусі рік був солістом оркестру під керівництвом Михаїла Фінберґа; виступив на конкурсі "Слов’янський базар".
2005 році — студент музичної академії ім. Чайковського.
2007 році — 9-те місце на конкурсі ”Нова хвиля” в Юрмалі.


Обговорити на форумі