друкувати


У столиці Росії скоєно жорстоке вбивство жінок азіатської зовнішності

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-29 03:58:34
У столиці Росії скоєно подвійне жорстоке вбивство жінок азіатської зовнішності. Передбачається, що до злочину причетні скінхеди-неонацисти.

Вбивство сталося в понеділок. Близько двох годин ночі перехожі наштовхнулися на тіла жертв, які лежали у дворі біля гаражів. Жертв побили шматком арматури, завдавши страшні травми і покалічивши до невпізнання обличчя. Загиблим було 30 і 35 років, повідомляє ТСН.

Одна з потерпілих загинула на місці нападу, а іншу намагалися врятувати, але потерпіла померла в 68-ій міській клінічній лікарні, не приходячи до тями.

Медики діагностували у потерпілої численні переломи, черепно-мозкову травму, а також тупу травму внутрішніх органів. Ймовірно, ушкодження отримані в результаті побиття ногами і тупим важким предметом.

І міліціонери, і слідчі СКП також визнають, що вбивство було скоєно з особливою жорстокістю: жінок буквально забили шматком металу - обрізком труби або арматури, загорнутим в газету. Знаряддя вбивства зловмисники кинули поруч із жертвами.

Оперативники припускають, що вбиті були трудовими мігрантами і працювали двірниками в місцевому ЖЕКу, однак для їх упізнання потрібна спеціальна експертиза. Тому офіційно їх імена поки не називають.

Оскільки жінки були явно азіатської зовнішності, одна з версій того, що сталося передбачає напад на ґрунті расової ворожнечі. Імовірно, злочин скоїли бонхеди (скінхеди неонацистського спрямування). Порушено кримінальну справу за статтею 105 КК РФ (вбивство).

Обговорити на форумі