друкувати


На Прикарпатті відкрили пересувну виставку з історії УПА

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-29 01:15:46
У Калуші відкрили виставкову залу музею українського визвольного руху міської організації історико-просвітницького товариства "Меморіал" ім. Василя Стуса.

Першими експозиціями тут стали пересувна виставка з історії УПА музею визвольних змагань Прикарпатського краю та частина пересувної виставки музею Степана Бандери, що в Старому Угринові, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

Приємно, що поряд зі старшими на відкритті була молодь, адже саме на підростаюче покоління розраховані виставки, які мають за мету зламати стереотип: УПА — армія бандитів. Організатори виставки показали, що це була справді регулярна армія, що нею керували досвідчені й інтелігентні люди, що вона зробила вагомий внесок у визвольну боротьбу українського народу. Частина пересувної виставки музею Степана Бандери відображає визвольний рух та діяльність ОУН на Калущині. Тут представлене керівництво УПА, діячі Калущини, зокрема Старого Угринова. Калуський "Меморіал" планує створити молодіжний клуб, члени якого б займалися збором матеріалів, брали активну участь в упорядкуванні могил чи пошуку невідомих досі поховань.

Обговорити на форумі