друкувати


ДПАУ перевірила 16,2 тис. підприємців щодо виплати зарплат - у 98,8% виявлені порушення

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-25 05:29:43
Державна податкова адміністрація України за 11 міс. 2009 р. провела перевірки 16 тис. 295 підприємців (фізичних і юридичних осіб) на дотримання законодавства відносно виплат зарплат. Про це повідомив заступник голови Державної податкової адміністрації Сергій Лєкарь, передає кореспондент РБК-Україна. "У 98,8% перевірок були виявлені порушення, внаслідок чого додатково нараховано 912,2 млн грн", - заявив він.

За його словами, з початку року було викрито 134 наймані робочі, робота яких використовувалася без складання трудових договорів і без сплати податку до бюджету, внаслідок чого додатково сплачено до бюджету 27 млн грн. "Використовується наймана праця з серйозними порушеннями, зокрема, з використанням подвійної бухгалтерії, що дає можливість приховувати реальну зарплату. Ми звертаємо увагу підприємців щодо укладення трудових угод і використання інших документів", - зазначив він, повідомляє РБК-Украина.

За словами представника ДПАУ, платники "чорної зарплати" викриваються при оцінці економічної діяльності підприємств. "Ми, зокрема, виявили підприємця, який використовував працю 2781 працівника, і показував значно меншу суму доходу, який мав насправді. Для оцінки ми використовували різні джерела", - зазначив він.

Обговорити на форумі