друкувати


Півзахисник київського "Динамо" О.Алієв перейшов в "Локомотив"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-25 05:23:00
Півзахисник київського "Динамо" і збірної України з футболу Олександр Алієв став гравцем московського "Локомотива". Сума трансферу склала 8 млн євро. Про це повідомляє офіційний сайт ФК "Динамо" (Київ).

У "Локомотиві" Алієв виступатиме під керівництвом колишнього тренера "Динамо" Юрія Сьоміна, повідомляє РБК-Украина.

Ряди "Динамо" 15-річний Алієв поповнив в 2000 р., поступивши в академічну групу, в якій тренер Павло Яковенко зібрав найобдарованіших молодих гравців з країн колишнього СРСР. Через два роки наставник першої команди "Динамо" Олексій Михайличенко узяв Олександра на збір, після чого задіяв його в декількох офіційних матчах. Алієв увійшов до історії як наймолодший гравець, що захищав кольори "Динамо" в чемпіонаті України. Проте кар'єра півзахисника в першій команді спочатку не склалася. Йожеф Сабо і Анатолій Дем'яненко віддавали перевагу іншим футболістам, відправляючи Олександра виступати за дублюючий склад або "Динамо-2". Ситуація змінилася з приходом в "Динамо" Юрія Сьоміна - півтора роки виступів під його керівництвом стали для Алієва найкращими в кар'єрі. У цей же період динамівець отримав запрошення в національну збірну України.

Нагадаємо, раніше "Динамо" покинули ще трьох гравців. Сергій Кравченко і Віталій Мандзюк продовжать кар'єру в дніпропетровському "Дніпрі", а Пап Діакате до кінця сезону на правах оренди гратиме за французький "Сент-Етьєн".

Обговорити на форумі