друкувати


Івано-Франківськ: Міська влада не переживає за теплокомуненерго

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-25 03:28:12
Заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації зібрав у себе представників теплокомуненерго, міської влади та журналістів, щоб обговорити стан розрахунків підприємства за енергоносії. На жаль, не всі запрошені прибули на зустріч.

"Міська влада проігнорувала нараду. На цю хвилину заступника міського голови на нараді немає, — сказав пан Парфан. — Я думаю, що це є якраз відношення міської влади до стану справ на своєму підприємстві". На сьогодні "Івано-Франківськтеплокомуненерго" має 57 мільйонів гривень боргу перед постачальниками газу. До кінця року підприємство планує зменшити цю суму до 50 мільйонів. У свою чергу, 59 мільйонів гривень заборгували підприємству кінцеві споживачі — місцеві ЖЕО, об'єднання співвласників будинків та населення.

За словами заступника директора "Івано-Франківськтеплокомуненерго" зі стратегічного розвитку Любомира Слободяна, велику проблему для підприємства становлять підприємці, які ведуть процедуру банкрутства. "Дуже велика кількість цих заборгованостей просто зависла в повітрі, — запевняє пан Слободян. — На сьогодні нами розглядається в судах більше семи тисяч справ".

Попри все, іванофранківці без тепла не залишаться. Обласна влада пообіцяла допомогти підприємству вирішити проблеми штрафних санкцій та реструктуризації боргу перед постачальниками газу, повідомляє ОТБ "Галичина".

Обговорити на форумі