друкувати


На польсько-українському кордоні черга - 6 кілометрів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-23 02:53:51
Надто доброю пропускною здатністю польсько-український кордон ніколи і не відзначався, але цього разу сумний рекорд таки побито — на волинському пропускному пункті "Дорогуськ-Ягодин" у черзі вчора стояло майже 300 вантажівок. Про шестикілометрову чергу "Німецькій хвилі" розповів представник Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України Віталій Зосимчук.

За словами перевізника, черга утворилася лише з польського боку кордону. І на переїзд кордону вантажівкам знадобиться щонайменше 12 годин так званого "чистого часу", адже, враховуючи технічні перерви "стражи гранічної" на "чай-каву-капучіно", "штурм" кордону може розтягнутися на добу.

Причини затору об’єктивні: збільшення вантажівок у сезон різдвяних свят, розбудова в’їздної частини пункту пропуску, а також збої в роботі електронної системи польської митної та прикордонної служб. Водночас пан Зосимчук не "вибілював" і водіїв фур, адже українські замовники не завжди вчасно подають на кордон відповідні документи-декларації та листи-роз’яснення про вантаж і сертифікати.

За словами голови прес-центру управління Держприкордонслужби північного регіону Віктора Вирви, подібні черги не зникають уже впродовж тижня і, швидше за все, така ситуація збережеться до Нового року. Хоча, запевняють прикордонники, негаразди спіткають лише далекобійників, а от водії легкових автівок можуть не хвилюватися.

Автор: Антін БРАУН, "Україна молода"
Обговорити на форумі