друкувати


Стаємо спортивною Меккою

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-17 06:03:01
Коломия все більше нагадує спортивну Мекку. Цього разу більш як 500 спортсменів-пауерліфтерів з’їхались до міста над Прутом.

Протягом п’яти днів — з 4 до 9 грудня — на базі СК "Локомотив" відбувався Кубок України та чемпіонат України серед студентів. А з 9 до 12 грудня у нашому місті тривав перший чемпіонат України з пауерліфтингу серед учнів дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Змагання відбувались під егідою Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, спортивного комітету Міністерства освіти і науки України, Національної федерації пауерліфтингу України, управління спорту Івано-Франківської ОДА, обласної Федерації пауерліфтингу. Спонсорами турнірів були ДТГО "Львівська залізниця", фракція БЮТ Коломийської міськради, ПП В.Мацьків, ПФ "Інтеграл". Головним суддею змагань був коломиянин Валерій Тимків (ІІ міжнародна категорія).

— Більш як тиждень у нашому місті проживали понад п’ять сотень спортсменів і тренерів з усіх куточків України, — каже Валерій Дмитрович. — Вони жили в наших готелях, харчувались у наших кав’ярнях, купували на згадку сувеніри у наших крамницях. Це все — величезна інвестиція у бюджет міста, саме таким способом маленькі європейські містечка процвітають. І Коломиї слід наполегливіше відстоювати статус спортивної Мекки. У нас є достатньо розвинена спортивна інфраструктура для того, аби систематично проводити спортивні турніри різних ґатунків.

Після кількох днів напружених поєдинків перемогу в чемпіонаті серед учнів ДЮСШ святкував коломиянин Нестор Чередарик. У своїй віковій групі (1995—96 р. н.) у ваговій категорії до 100 кг йому не було рівних! У цій же віковій групі у ваговій категорії до 75 кг четверте місце посів коломиянин Юрій Селіванов. А друге місце у ваговій категорії до 82,5 кг (1991—92 р.н.) посів юний мешканець нашого міста Назар Демчук.

Гарно виступили на Кубку України з пауерліфтингу вихованки коломийських тренерів Інни Оробець (заслужений майстер спорту), Василя Оробця (заслужений тренер України), Валерія Тимківа, Василя Фіголя, Василя Марусика. Чемпіонське звання здобула коломиянка Ірина Бабурова (вагова категорія до 48 кг). Другі місця посіли Оксана Тенюх (Івано-Франківськ, до 48 кг) і Віра Говтова (Коломия, до 82,5 кг). Четвертою у ваговій категорії до 56 кг стала Віра Бобошко із Заболотова. Завдяки добрим результатам наших спортсменок збірна Івано-Франківської області на Кубку України здобула загальнокомандне друге місце.

Тепер силовики готуються до чемпіонату України серед дорослих, який відбудеться 20—27 лютого у Харкові.

Автор: Маґда НИКОЛИШИН, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі