друкувати


На Коломийщині відбувся захід на тему "Україна-НАТО: союз заради безпеки"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-17 05:50:37
60 років тому, 4 квітня 1949 року США, Канада, Великобританія, Франція, Італія, Бельгія, Нідерланди, Люксембург, Норвегія, Данія, Ісландія, Португалія підписали у Вашингтоні Північноатлантичний договір (через це його називають часто Вашингтонським договором) і таким чином утворили Організацію Північноатлантичного договору (NATO – North Atlantic Treaty Orqanization), яку також називають Північноатлантичним альянсом. На даний момент членами цієї є 28 держав Європи та Північної Америки.

НАТО – це військово-політичний союз, створений для захисту країн євроатлантичного регіону, насамперед, від зовнішніх загроз.

З приводу цього сьогодні, 17 грудня, в Коломийській районній державній адміністрації відбувся семінар в рамках реалізації Програми інформування населення з питань євроатлантичної інтеграції "Україна в НАТО" за участю начальника відділу євроінтеграції та міжнародної технічної допомоги головного управління з питань туризму та євроінтеграції Івано-Франківської облдержадміністрації Лідії Худецької, працівника цього відділу Олександра Моргулця та кандидата економічних наук, доцента кафедри фінансів Прикарпатського університету ім. Василя Стефаника Омеляна Левандівського.

За словами пана Левандівського, членство України в НАТО матиме глибоке цивілізаційне значення для нашої країни, адже входження до Альянсу означає для нас, перш за все, приєднання до сім'ї націй, що мають спільні демократичні цінності, які цілком поділяє український народ.

Вперше про своє прагнення до євроатлантичних структур Україна заявила в 1997 році, підписавши Хартію про особливе партнерство НАТО та України. В 2004 році український народ підтвердив свій вибір демократичних цінностей.

В Івано-Франківській області здійснюються заходи на виконання Державної програми інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України. Відповідні пункти державної програми відображені в Програмі розвитку міжнародного співробітництва та європейської інтеграції області на 2008-2011 роки.

Запрошених цікавили, зокрема, рівень розвитку Збройних Сил України, позитивний вплив на економічний розвиток країни та інвестиційний клімат, а також ефективна практична допомога Україні у випадку надзвичайних ситуацій техногенних катастроф.

На мультимедійній дошці було представлено фільм "Україна в НАТО", повідомляє прес-служба Коломийської РДА.

Обговорити на форумі