друкувати


У школах скасували випускні іспити

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-17 05:06:00
У 2010 році скасовано іспити в школах - випускники 11 класів замість державної підсумкової атестації писатимуть шкільні контрольні роботи. Міносвіти замінило випускні іспити у школах контрольними для того, щоб учні 11-х класів змогли без зайвого навантаження готуватися до державного тестування.

Як повідомив заступник міністра освіти і науки Павло Полянський, таке рішення Міністерство освіти ухвалило з метою уникнути навантаження на випускників.

За словами Полянського, випускники 11 класів писатимуть шкільні контрольні роботи з трьох предметів: обов'язково – з української мови (переказ), з математики або історії України, а також з профільного предмету чи предмету на вибір учня.

Завдання для цих контрольних робіт будуть взяті зі збірок, які рекомендуватиме Міносвіти.

Водночас у випускників 9 класів державна підсумкова атестація не скасовується.

Згідно з рішенням Міносвіти, навчальний рік в 2010 році завершиться 27 травня, свята останнього дзвінка пройдуть 28-29 травня, контрольні роботи в 11 класах - з 10 по 17 травня, державна підсумкова атестація в 9 класах - з 2 по 18 червня.

Атестати випускникам вручатимуть з 29 по 31 травня.

15 грудня в Україні вже стартувала вступна кампанія 2010 року. Український центр оцінювання якості освіти розпочав реєстрацію осіб, які мають бажання пройти зовнішнє незалежне оцінювання – на цю систему Україну остаточно перейшла лише рік тому, з метою, зокрема, знищити корупція під час вступу до вузу.

Водночас багато експертів наголошують, що така система негативно відображатиметься безпосередньо на знаннях випускників, які замість того, щоб системно вчити предмет, будуть готуватися лише до тестових питань, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі