друкувати


ДПІ Галицького району: Зібрано 96138,7 тис. грн

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-17 02:17:55
"Наше головне завдання – забезпечення наповнення бюджетів усіх рівнів. Адже від цього залежить ефективність соціальних програм, нормальне функціонування системи освіти, охорони здоров’я, та інших сфер"- наголосила під час проведення прес-конференції начальник Державної податкової інспекції в Галицькому районі Олександра Богданівна Верещак.

Приємно відзначити, що більшість суб’єктів господарювання району – це добросовісні платники податків, які незважаючи на труднощі, пов’язані з економічною кризою, вчасно звітуються та на добровільних засадах сплачують податки. Серед кращих платників – Бурштинська ТЕС, ВАТ "Західенерго", ТзОВ "Вулкаскот - Україна", ТзОВ "Західрембуд", КП "Житловик". Про це свідчить досягнутий рівень надходжень до місцевого та державного бюджетів.

Завдання зі збору платежів до Загального фонду Державного бюджету за січень-листопад цього року податківцями Галицького району виконано на 106,2%, зібрано 96138,7 тис. грн. До Зведеного бюджету забезпечено 182152,4 тис. грн платежів, що на 37829,2 тис. грн більше , ніж у відповідному періоді минулого року. До бюджету району за звітний період надійшло 45939,8 тис. грн, що на 8189,4 тис. грн більше, ніж у відповідному періоді минулого року. Найбільшу питому вагу в доходах місцевого бюджету займає податок з доходів фізичних осіб, повідомляє ДПІ в Галицькому районі.

На запитання присутніх, які шляхи мобілізації коштів використовуються для виконання завдань із наповнення бюджету, Олександра Богданівна Верещак відповіла, що свою роботу ДПІ в Галицькому районі направляє на вирішення таких питань, як робота з суб’єктами господарської діяльності , які декларують валові витрати на рівні доходів ( підприємства-мінімізатори), боротьба за легалізацію тіньових доходів ( у тому числі "зарплата в конвертах") , з несплатою податків, виявлення схем ухилення і мінімізації податкових зобов’язань, викриття "податкових ям", розширення бази оподаткування. Також проводиться робота по протидії штучному банкрутству, яке завдає значної шкоди державному бюджету.

Концепцією реформування податкової системи України одним із головних напрямів поліпшення адміністрування податків визначено запровадження подання податкової звітності в електронному вигляді. Переваги подання звітності в електронному вигляді очевидні. Інформація , яка передається засобами Інтернет в електронному вигляді , надійно захищена та зашифрована. Це 100 відсотковий захист від несанкціонованих переглядів та втручань. Окрім платника податків та податкового органу, ніхто не має доступу до даних податкової звітності. Електронна звітність це швидкий, зручний та надійний спосіб подання звітності.

Обговорити на форумі