друкувати


На Прикарпатті майданчик будували всім селом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-17 12:41:03
Спортивний площадку із штучним покриттям відкрили у селі Дубівці Галицького району. В області майданчиків такого типу встановлено уже понад сорок, для Галицького ж району це третя подібна площадка.

Дві попередніх встановлено у містах Галичі та Бурштині. Таким чином Дубівці стали першим селом в Галицькому районі в якому встановили міні-футбольне поле із штучним покриттям, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

За словами голови облдержадміністрації Миколи Палійчука обласна програма щодо встановлення в населених пунктах міні-футбольних полів із штучним покриттям не тільки популяризує спорт серед молоді, але й згуртовує громади. "Коли я протягом року об’їжджав майданчики і дивився як на них виконуються роботи, то бачив як рядові жителі села копають траншеї, працюють на бетономішалці, возять тачками бетон та інше. На майданчиках працюють усі – від молоді до представників старшого покоління. І коли ми потім відкриваємо майданчики, то у всіх хто на них працював відчувається велике задоволення.

Учні, які допомагали у спорудженні площадок ставляться до них надзвичайно бережно – ніхто з них сам не ламатиме огорожу, не нищитиме поля, до того ж, і іншим не дадуть це робити", - зазначив голова ОДА. Вартість подібної спортивної площадки разом із штучним покриттям, огорожею, освітленням та іншими робота, на сьогодні, складає понад триста тисяч гривень. Над встановленням спортивних майданчиків із штучним покриттям за благодійні кошти ось уже два роки спільно працюють представники обласної, районної та місцевих влад.

Як зазначив директор Дубівецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Василь Ковальчук отримати таку спортивну площадку для села було за щастя. "Це є велика радість для села і для майбутнього покоління, тому що напевне таке поле буде служити нам не один рік. Громада села рада, що стала першою в районі, яка отримала подібний подарунок. Уже є домовленість, що до нас на змагання приїзджатимуть діти не тільки з інших сіл та районів нашої області. Це поле ми будемо використовувати не тільки для футболу, але й для інших ігрових видів спорту в яких використовується м’яч – це і волейбол та баскетбол." До речі, до кінця року в області планують відкрити ще один подібний майданчик.

Обговорити на форумі