друкувати


Всеукраїнський тиждень права: Підсумували роботу, затвердили заходи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-16 12:51:34
Під час проведення Всеукраїнського тижня права відбулося засідання міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення Коломийського району.

На запрошення взяти участь в обговоренні актуальних питань щодо забезпечення прав і свобод людини в Україні, роз’ясненні виборчого законодавства, обговоренні проекту Закону України "Про внесення змін до Конституції України" відгукнулися Д.Гриньків — голова міськрайонної організації Всеукраїнського товариства політв’язнів та репресованих, В.Костів — помічник Міністра МВС, керівник управління моніторингу дотримання прав людини в діяльності ОВС, Г.Джоголик — начальник відділу ведення Державного реєстру виборців апарату райдержадміністрації.

Після вступного слова М.Мацьківа — голови координаційно-методичної ради, заступника голови райдержадміністрації та В.Дутчака — заступника голови районної МКМР з правової освіти населення, начальника управління юстиції, які зосередили увагу присутніх на пріоритетах розвитку правоосвітньої діяльності в районі, а також забезпеченні прав і свобод громадян, виступив Д.Гриньків з розповіддю про боротьбу членів Української Гельсінської спілки проти тоталітарного режиму, в якій сам брав безпосередню участь. Запропонував висвітлювати цей матеріал у ЗМІ.

Продовжив тему забезпечення прав і свобод людини В.Костів, охарактеризувавши правозахисний рух на Прикарпатті та наголосивши на тому, що кожен громадянин може звернутися до правозахисних організацій за правовою допомогою, таким чином захищаючи себе та свої права.

Г.Джоголик, начальник відділу ведення Державного реєстру виборців, розповіла про роботу відділу, наголосивши, що завжди готова допомогти та відповісти на запитання, що стосуються виборчого законодавства. Тему продовжив спеціаліст управління юстиції Р.Якубів, який запропонував висвітлювати у засобах масової інформації роз’яснення виборчого законодавства для ознайомлення населення району.

Заступник керівника апарату, начальник організаційного відділу райдержадміністрації Н.Гуменюк підбила підсумки роботи з виконання в районі Указу Президента України "Про внесення на всенародне обговорення проекту Закону України "Про внесення змін до Конституції України", доповіла, що станом на перше грудня проведено 44 обговорення жителями сіл, селищ, працівниками структурних підрозділів РДА, галузевих служб, центральних органів виконавчої влади, підприємствами, установами, організаціями району, якими виявлено ряд пропозицій.

О.Григоріва, начальник юридичного відділу апарату райдержадміністрації, доповіла про хід виконання розпорядження РДА "Про відзначення в районі Всеукраїнського тижня права".

Підсумовуючи проведену роботу з правової освіти населення у 2009 році та затвердивши план роботи та заходи на І півріччя 2010 року, В.Дутчак вніс пропозицію про те, щоб відділ освіти райдержадміністрації спільно з районною МКМР запровадили цикл зустрічей з молоддю району, де б обговорювалися актуальні правові питання. Голова МКМР М.Мацьків запропонував проводити виїзні засідання координаційно-методичної ради, щоб кожен мешканець району зміг брати безпосередню участь у розвитку правоосвітньої діяльності.

Автор: Роман ЯКУБІВ, відповідальний секретар районної МКМР з правової освіти населення, спеціаліст міськрайонного управління юстиції
Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі