друкувати


"Є" запрошує на презентацію колекції одягу "Гуцулка Ксеня"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-16 11:26:49
17 грудня Культурно-мистецький центр "Є" запрошує на презентацію авторської колекції одягу "Гуцулка Ксеня" дизайнера Любові Чернікової. Початок – 19 година.

Колекція одягу "Гуцулка Ксеня" складається з 20 костюмів, виконаних із використанням етнічних мотивів. На створення колекції авторку надихнули традиційні українські мотиви, якими вона оздоблює свої костюми (вишивка, шнурування). Свій одяг модельєр робить із традиційних матеріалів — вовни, льону та хутра. У колекції представлені чоловічі та жіночі костюми, сукні та сорочки, вишиті техніками "хрестиком" та "білим по білому". Також частину одягу оздоблено живописом, а верхній — вишивкою гладдю. Доповнюються костюми прикрасами, виготовленими в техніці мокрого валяння з вовни та декором із хутра.

Любов Чернікова зацікавилася моделюванням одягу зі шкільних років. Закінчила Прикарпатський національний університет ім. В Стефаника за спеціальністю дизайнер-модельєр. Вже в університеті працювала за фахом та моделювала одяг. Захоплюється українською народною вишивкою, валянням із вовни. Також оздоблює костюми цими аксесуарами, які надають одягу унікальності. Молода модельєрка проводить майстер-класи для дорослих та дітей з основ войлоковаляння.

Радо запрошуємо усіх охочих на показ!

Обговорити на форумі