друкувати


В Івано-Франківську подорожчає вода

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-15 04:23:28
З наступного року в Івано-Франківську очікується чергове подорожчання плати за холодну воду та водовідведення. Це зроблено через підвищення мінімальної зарплати та здорожчання електроенергії, пального та інших витратних матеріалів.

Замість двох гривень, як у цьому році, у 2010-ому населення платитиме за куб води 2,58, а за водовідведення 1,66 грн замість 1,37. Тарифи для юридичних осіб, установ та підприємств планують збільшити наполовину. За словами керівника місцевого "Водоекотехпрому" Миколи Саєвича, плата не збільшується, а тільки корегується, адже за законом, на підприємстві повинні також платити більше працівникам. А звідки візьмуться додаткові кошти? Звісно, з плати мешканців. Наразі на підприємстві вже є загроза виникнення боргів перед працівниками та бюджетом, адже рівень його рентабельності — 78 відсотків. зрештою, запевняють комунальники, таке підвищення не найбільше, наприклад у Львові вже у цьому році куб холодної води коштує 2,90.

Натомість мешканці міста кажуть, що підвищення тарифів примусить їх ще більше затягнути паски. далі вже нема куди, адже те збільшення зарплати у порівнянні із загальним подорожчанням продуктів, промислових товарів та комунальних послуг жодного порівняння не витримує.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі