друкувати


В Івано-Франківську відбувся турнір юних програмістів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-15 11:10:14
За сприяння управління освіти і науки Івано-Франківської облдержадміністрації на базі Центру інформаційних технологій Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника відбувся обласний турнір юних програмістів з інформаційних технологій, який організував Обласний державний центр науково-технічної творчості учнівської молоді.

В турнірі взяли участь 33 учні з Богородчанського, Долинського (4 команди), Косівського, Надвірнянського, Рожнятівського районів, міст Івано-Франківська, Калуша та Коломиї, повідомляє Управління освіти і науки.

Турнір проводився з метою виявлення і підтримки обдарованої молоді, розвитку у юнаків і дівчат творчих здібностей та активності в галузі інформатики і програмування, освоєння і використання системного та прикладного програмного забезпечення, складання комп’ютерних програм. Турнір проводився у номінаціях: "Офіс-менеджмент" (захист домашнього завдання – проект презентацій "Мій навчальний заклад", "Моє місто", "Екологія", "Народознавство"; виконання конкурсного завдання"), "Веб-програмування" (захист домашнього завдання – проект веб-сайтів "Мій навчальний заклад", "Моє місто", "Містика", "Моє село"; виконання конкурсного завдання), "Програмування" (створення програми).

Кожен учасник виступав тільки в одній номінації. Всі учасники турніру складали тести з основ інформатики. За результатами турніру переможцями стали: Матіїшин Юрій, гуртківець Долинського будинку дитячої та юнацької творчості; Пасічник Олег, учень 11 класу Долинської загальноосвітньої школи №6 І-ІІІ ступенів; Дарморіз Олег, учень 9 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7 міста Калуша, Влашин Ганна, учениця 11 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №21; Микицей Володимир, Дзьоба Богдан учні 11 класу Української гімназії №1 Івано-Франківська,

З переможців турніру буде сформована команда області для участі у лютому 2010 року на Всеукраїнському відкритому конкурсі учнівської молоді з інформаційних технологій.

Обговорити на форумі