друкувати


Івано-Франківськ: Громадський Форум проти торгових палаток в центрі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-15 11:04:35
Юрій СОЛОВЕЙ: "Історичний центр міста існує не для того, аби міська влада розміщувала там торгові палатки з пивом та шкарпетками. Ми повинні розвивати туристичну привабливість міста, а не робити з нього суцільний ринок".

Громадський Форум спільно з підприємцями Івано-Франківська виступає проти розміщення на території площі Ринок торгових палаток з галантерейними товарами від харківських підприємців.

Вважаємо, що центральна частина міста повинна бути вільною від розміщення торгових палаток різного роду, так як це створює перешкоди руху та викликає естетичний дискомфорт у мешканців міста. В той же час особливе обурення викликає те, що торгівля в самому центрі Івано-Франківська здійснюється не місцевими, а харківськими продавцями.

"Вважаю, що міська влада, яка давала дозвіл на ведення торгівлі, повинна була в першу чергу подумати про івано-франківських підприємців та підтримати свого виробника в непростий час економічної кризи", - заявив Юрій Соловей, повідомляє прес-служба ІФООГ "Громадський Форум Івано-Франківська".

Загалом, позиція міської влади щодо встановлення в центральній частині міста палаток для торгівлі є абсолютно неправильною і неєвропейською. "Не можна так знущатися з самого центру Івано-Франківська, - вважає голова Громадського Форуму. - Історичний центр міста існує не для того, аби міська влада розміщувала там торгові палатки з пивом та шкарпетками. Ми повинні розвивати туристичну привабливість міста, а не робити з нього суцільний ринок".

Натомість, Громадський Форум пропонує міській владі прийняти рішення про винесення палаткової торгівлі за межі історичного центру та проведення протекціоністської політики щодо місцевих виробників і підприємців сфери торгівлі.

Обговорити на форумі