друкувати


Вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС на Коломийщині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-14 07:06:54
Двадцять три роки віддаляють нас від катастрофи, що сталася на Чорнобильській АЕС – найбільшої аварії в історії України, яка залишається найдраматичнішою та найважчою за своїми наслідками в сучасній історії.

Страшна трагедія не обминула і жителів нашого району. Сотні добровольців, покинувши рідних, буяння квітучої весни, відправилися назустріч невідомій небезпеці. Біль Чорнобиля врізався в серце кожного українця, назавжди залишаючи у пам'яті сміливий подвиг ліквідаторів.

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. З цією метою сьогодні, 14 грудня, в сесійній залі Коломийської районної державної адміністрації відбулася зустріч районної влади з учасниками аварії, повідомляє прес-служба Коломийської РДА.

Голова районної державної адміністрації Михайло Вінтоняк у привітанні зазначив, що чорнобильське лихо сталося не на кілька десятків років, а на все життя. Свідченням цьому є кількість смертей, ускладнені хвороби, мутація в природі. Особливо відчутно це переживають ті, хто жертвував тоді своїм життям. Завдання держави сьогодні – не допустити повторення смертоносної біди. Очільник району висловив сподівання, що з часом економічна ситуація в державі зміниться. Він подякував за жертовність під час аварії, у теперішньому житті, побажав здоров'я, родинного тепла, ясних мирних днів та Божого благословення.

Запрошених також вітали заступник голови райдержадміністрації Богдан Болюк, голова районної спілки ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС Ігор Курліщук.

Тих, хто відійшов у вічність, вшанували хвилиною мовчання, а запрошеним організували концерт. Аматори художньої самодіяльності Будинку культури села Воскресинці співали пісень. Організували захід працівники відділу культури і туризму райдержадміністрації.

Обговорити на форумі