друкувати


496 померлих від грипу. Невже прийшла друга хвиля?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-14 06:06:41
Кількість жертв захворювання грипом і ГРВІ в Україні зросла до 496 чоловік за станом на вечір 13 грудня, - повідомляє Міністерство охорони здоров'я України. Шість осіб померло за останню добу. Двоє хворих померли в Донецькій області, по 1 у Київській, Дніпропетровській, Волинській, Черкаській областях.

Загальна кількість хворих з початку епідемії склала 2 млн. 463 тис. 485, за останню добу 19 тис. 198 чоловік, - повідомив "Інтерфакс-Україна".

Усього з початку епідемії (29 жовтня) було госпіталізовано 147 тис. 931 людина. На сьогоднішній день виписано 117 тис. 186 чоловік.

Епідемічний поріг захворюваності грипом і ГРВІ перевищений уже в 6-ти областях - Вінницькій, Дніпропетровській, Кіровоградській, Луганській, Сумській, Черкаській областях і в Севастополі.

За станом на неділю, відносно благополучна епідеміологічна ситуація лише в Івано-Франківській області.

Як писав ForUm, за станом на вечір 12 грудня повідомлялося про 490 загиблих.

Нагадаємо також, що Всесвітня організація охорони здоров'я констатує, що Україна знаходиться на порозі другої хвилі епідемії грипу, наслідки якої можуть бути серйозніші, ніж першої.

Як повідомив глава Бюро ВООЗ в Україні Ігор Поканевич, у зв'язку з епідемічною ситуацією в світі і в Україні, а також хвилеподібним характером епідемії, можна говорити про те, що Україна стоїть на порозі другої хвилі епідемії. "Більшість населення України залишається чутливим до грипу. Ми говоримо про другу хвилю, яка, можливо, зараз вже і починається. Тому вплив другої хвилі може бути великим", - підкреслив він, повідомляє forUm.

Обговорити на форумі