друкувати


На Прикарпатті перевірили "канатки"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-14 04:50:48
Перевірки пасажирських підвісних канатних доріг, буксирних витягів та інфраструктури гірськолижних баз Прикарпаття проведено постійно діючою групою територіального управління Держгірпромнагляду по Івано-Франківській області із залученням фахівців Карпатського експертно-технічного центру.

За результатами перевірок ТзОВ "Скорзонера", яке експлуатує канатні дороги, керівнику підприємства видано 5 приписів, зупинено експлуатацію 12 об’єктів, до адміністративної відповідальності притягнуто 5 посадових осіб. Характерні порушення, виявлені під час перевірок: на підприємстві немає ізоляції обладнання канатних доріг, відсутні виробничі інструкції, не проведені технічні огляди бугільних витягів. Зафіксовані порушення несуть небезпеку для здоров’я та життя обслуговуючого персоналу та відпочиваючих, повідомляє прес-служба Держгірпромнагляду в Івано-Франківській області.

Зокрема, у смт.Ворохта на навчально-спортивній базі "Україна" СТ "Колос" канатна дорога і бугельний витяг не функціонують у зв’язку із незадовільним технічним станом. Однак в м.Яремча, с.Яблуниця, Долинському, Косівському та Богородчанському районах області бугельні витяги змонтовані та готові до експлуатації у період зимового туристичного сезону.

Обговорити на форумі