друкувати


Мощі святого Івана Хрестителя пробудуть в Івано-Франківську до 24 грудня

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-14 04:34:57
До Івано-Франківська прибули мощі Івана Хрестителя. Виставили частинку правої руки святого у церкві Христа-Царя при монастирі отців василіан у мікрорайоні Майзлі.

За словами священика-місіонера Теодозія Янківа, така святиня є тільки у трьох місцях світу: в Чорногорії, Сирії та в українському храмі Святої Трійці, що в містечку Бережани Тернопільської області. Мощі потрапили на Поділля ще у XVI столітті. У часи радянської влади, коли греко-католицька церква була в підпіллі, про них забули. А в 2000 році їх віднайшли у церковній ризниці завдяки місцевим краєзнавцям.

Отець Янків стверджує, що привезені мощі автентичні, про що свідчать відповідні написи старогрецькою на хранительниці. Прикарпатські священики переконані, що перебування святині такого рівня в місті допоможе людям напередодні Різдва побороти зневіру, апатію, стати добрішими і чуйнішими один до одного, незважаючи на політичні перипетії та фінансову кризу. Мощі святого Івана Хрестителя пробудуть в обласному центрі Прикарпаття до 24 грудня. Потім вирушать у своєрідну подорож Україною.



Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі