друкувати


Добрі справи прикарпатської благодійності

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-14 02:37:05
В Івано-Франківську завершився проект "Купи зустріч з людиною — зроби дитині подарунок". Кошти від благодійного аукціону буде спрямовано на багато добрих справ.

"Наші волонтери з числа студентів місцевих вузів та учасників різних молодіжних громадських організацій вже готові працювати по різних напрямках, — розповідає Коломия ВЕБ Порталу ініціатор проекту, радник міського голови з молодіжних питань та директор танцювальної школи Влада Ями в Івано-Франківську Анна Крисюк. — Насамперед виручені кошти передадуть у кілька соціальних установ. Зокрема в реабілітаційний центр Івано-Франківська будуть закуплені дивани, у центр для дітей із вадами розвитку — килимки. Для лежачих мешканців геріатричного пансіонату ми передамо місячний запас памперсів, адже цього їм дуже бракує". Останнє благодійне вкладення коштів для пані Крисюк є дуже важливе, бо ж ніхто не знає, що чекає на нього в старості.

Фінанси з проекту стануть суттєвою підтримкою для казкового автобуса, яким 35 івано-франківських дітей поїдуть у садибу Святого Миколая на Косівщину, та для конкурсу серед дівчаток "Панночка Прикарпаття-2009". Також для 35 сімей міста, в яких є діти-інваліди, на день Святого Миколая вирішили закупити продуктові набори, канцтовари та солодощі.

Окремі напрямки молодіжної благодійності — лікувальні. Так частину грошей з аукціону передадуть на покращення здоров’я трьох дітей міста з нирковою недостатністю. П’яти сім’ям хворих малюків на цукровий діабет закуплять аплікатори та смужечки для вимірювання рівня цукру в крові. Ці діти, за словами пані Крисюк, займаються безкоштовно в танцювальній школі Влада Ями. Їхнім батькам в зв’язку з постійним зростанням цін та низькою платоспроможністю важко купляти для діток ліки. Ось ми і вирішили взяти частину фінансового тягару на себе.

У планах молодого ініціативного радника мера подальша допомога малим діабетикам. Вона хоче взяти шефство і над іншими дітьми міста, які хворі на цю страшну недугу, та в майбутньому спрямувати гроші із інших проектів на допомогу для них.

Розчарувало пані Крисюк ставлення окремих відомих людей краю та представників політичних партій до благодійного аукціону. "Всі їхні слова про турботу про людей виявилися пустопорожніми, — з гіркотою відзначає жінка. — Адже, як тільки вони дізнавалися, що під час роздавання допомоги на подарунках не буде логотипу їхньої партії та не можна буде проводити агітацію, то просто переставали цікавитися проектом. І хоча прямої відмови не було, але й не було й жодної допомоги".

Також деякі депутати вважали, що вони "безцінні" і "виставлятися" на благодійному аукціоні стало для них приниженням власної гідності. Вони казали, що таким чином "не продаються". На щастя, були й такі, що підійшли до доброї справи з розумінням та казали, що коли їхня присутність допоможе дітям, перестаріли чи інвалідам, то вони готові зробити все, що їх попросять та зустрітися із тими, хто їх "купив".

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі