друкувати


Івано-Франківськ: Тривають курси для викладачів предмету "Захист Вітчизни"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-14 01:42:34
В Івано-Франківську тривають двотижневі курси для викладачів шкільного предмету "Захист Вітчизни".

– Подібні збори відбуваються раз на п’ять років, – зазначив завідувач сектором з питань діяльності правоохоронних органів та оборонної роботи Івано-Франківської ОДА Валерій Іваненко. – Тому ми намагались залучити до них максимум викладачів. Цього разу їх приїхало 50 осіб зі всієї області. Це дуже добре, адже предмет "Захист Вітчизни" часто недооцінюється дирекцією навчальних закладів, і йому приділяють не так багато уваги, як це потрібно.

Саме з огляду на досить низьке фінансування загальноосвітніх шкіл стосовно як наочної агітації, так і практичного проведення військово-патріотичного виховання учнів, спеціалісти курсів підвищення кваліфікації інституту післядипломної освіти для вчителів вирішили основну фазу підготовки викладачів провести на військовій кафедрі Івано-Франківського Національного університету нафти і газу.

– Я вважаю таке рішення цілком логічним, – зазначив Валерій Іваненко. – Адже ця кафедра є багато в чому показовою стосовно як військового, так і патріотичного виховання підростаючого покоління. Переконаний, що вчителі зможуть там не тільки ознайомитись з напрямками роботи, але й отримають навички з нових тенденцій викладання та подачі навчального матеріалу слухачам.

Автор: Тарас ГРЕНЬ, підполковник, Західний Інформаційний центр МО України
Обговорити на форумі