друкувати


У Калуші відкрився сучасний фітнес-зал

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-14 01:28:34
Комплекс з сауни, тренажерного залу та фітнес-залу відкриває нові можливості для тренувань, оздоровлення і відпочинку.

Комплекс з сауни, тренажерного залу та фітнес-залу відкриває нові можливості для тренувань, оздоровлення і відпочинку.

Днями у Центрі здоров’я "СОК" відбулося уросте відкриття фітнес-залу. Подія співпала з відзначенням першої річниці відкриття Центру здоров’я. Нагадаємо, що рік тому, 2 грудня, тут відкрився сучасний тренажерний зал. Уже тоді ініціатор і керівник проекту підприємець Микола Полицький озвучив плани щодо майбутнього розвитку спортивно-оздоровчого комплексу. Сауна і тренажерний зал — перші етапи. Цього року тут проведено роботу з підготовки фітнес-залу.

На урочистості з нагоди відкриття фітнес-залу мали можливість прийти усі бажаючі. Подія зібрала чимало зацікавлених, причому, як дітей, так і людей похилого віку. Формат святкування — показові виступи-презентації керівників, які набиратимуть абонентські групи для занять за різними напрямками. Як сказав на церемонії відкриття Микола Полицький, Центр здоров’я набирає обертів і розвивається автономно, пропонуючи своїм клієнтам нові можливості для оздоровлення і відпочинку. При цьому дотримуючись основної стратегії розвитку — створити сучасний комплекс передусім для родинного відпочинку.

У фітнес-залі, а він обладнаний відповідно до усіх вимог (просторе світле приміщення, якісна музика, дзеркала, станки, сучасна вентиляція і кондиціонування та усе необхідне устаткування: обручі, скакалки, м’ячі, легкі гантелі тощо), можна буде обрати заняття до душі. Зокрема, тут під керівництвом досвідчених тренерів формуватимуться групи для занять фітнесом, fit-mix, аеробік-денсом, пілатесом, бодітонінгом, класичними (студія "Кармен"), народними (дитячий ансамбль "Веселі гуцулята") та східними танцями, навчатимуть танцю живота, бойових мистецтв (бойовий гопак і тайський бокс), можна буде відвідувати школу моделей та займатися оздоровчою гімнастикою.

Вибирати є з чого і жінкам, і чоловікам, і дітям. Під час презентації керівники секцій не лише демонстрували свій напрямок, але й безпосередньо на місці з кожним можна було поспілкуватися і отримати роз’яснення щодо користі від занять. Наприклад, оздоровча гімнастика — це розроблений науковцями комплекс з 72 вправ, які виконуються під спокійну музику, підходить для усіх вікових груп, дітям можна займатися, починаючи з чотирьох років. Така гімнастика не лише благотворно впливає на загальний стан організму, але й допомагає вирішити проблеми постави, зокрема виправляти сколіоз у дітей.

За словами голови обласної федерації бойового гопака Віктора Павліва, досі цим бойовим мистецтвом діти займалися в інженерному корпусі. Тепер перейдуть у центр здоров’я "СОК". Однією з головних причин такого рішення є можливість поєднання тренування у фітнес-залі із силовими вправами на тренажерах. До речі, діти, які займаються бойовим гопаком, мають у тренажерному залі постійну знижку і за годину платять 10 грн. замість 35 грн. У такий спосіб власники закладу на ділі підтримують спорт і сприяють вихованню молоді у дусі козацьких, патріотичних традицій та християнської духовності. Віктор Павлів зазначив, що умови, створені у фітнес-залі Центру здоров’я, повністю відповідають усім стандартам. Діти з Івано-Франківська, Рогатина, які приїхали на відкриття, висловили свій захват: жоден спорткомплекс у їхніх містах не може конкурувати з калуським Центром здоров’я "СОК". Загалом в області бойовим гопаком займається 200 дітей.

За словами Миколи Полицького, кожен керівник формуватиме свою групу, на перший місяць їх звільнять від орендної плати. Вже визначено дні і години занять для груп кожного керівника. Якщо є бажаючі займатися і тренери, які розвиватимуть ще якийсь напрямок, поки що не представлений у Центрі здоров’я, також можна звертатися у "СОК". Адміністрація сприятиме тому, щоб надати їм можливість двічі на тиждень відвідувати фітнес-зал.

Однозначно, з відкриттям фітнес-залу Центр здоров’я "СОК" вийшов на якісно новий рівень. Тут можна відпочивати сім’ями, жінки можуть займатися фітнесом чи танцями, чоловіки — на тренажерах, діти — відвідувати гімнастику чи танцювальний гурток. Після занять сім’єю можна відвідати сауну. Наступного року власники "СОКу" відкриють ще й кафе, де клієнтам пропонуватимуть здорову їжу, соки-фреш, чаї, вітамінні напої тощо. Третім етапом розвитку Центру здоров’я, повідомив Микола Полицький, має стати побудова басейну. У підсумку калушани зможуть в одному місці отримати послуги якісного відпочинку і оздоровлення від "а" до "я".

Автор: Богдана КАМІНСЬКА, "Дзвони Підгір’я"
Обговорити на форумі