друкувати


Фестиваль ім.Кос-Анатольського: В Коломиї цими днями звучить музика для душі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-12 07:09:08
Добіг свого закінчення другий день ХХІІІ музичного фестивалю імені Анатолія Кос-Анатольського. В приміщенні Народного дому пройшов концерт камерної вокальної музики "В пісенному колі Кос-Анатольського" за участю заслуженої артистки України Лілії Коструби, Ярослави Матюхи, Оксани Рапіти, Мирослава Драгана та актора театру імені Марії Заньковецької Романа Біля.

В залі панувала атмосфера повного єднання слухачів з багатогранною творчістю відомого прикарпатця. Чарівні звуки розлетілися по залу і дарували неймовірну насолоду. Сьогодні фортепіано оволодів душами, думками присутніх. Вмілі руки таких майстрів як: Ярослава Матюха, Оксана Рапіта, Мирослав Драган донесли всю велич таланту композитора та автора багатьох текстів Анатолія Кос-Анатольського. Заслужена артистка України Лілія Коструба продемонструвала свій срібний голос, виконавши ряд пісень. Вона та інші виконавці зривали бурю оплесків в поважної коломийської публіки.



В перерві між грою піаністів звучали прозові та віршовані твори коломиянина. Він був людиною молодої душі. В інтимній ліриці сміливо пролунав гімн молодості та коханню, які в житті автора відігравали ключову роль. Читав вірші Роман Біль, актор театру імені Марії Заньковецької.

Цього дня в залі зібралися найбільші поціновувачі вишуканої музики, хоча вони і не заповнили всі місця. Аудиторія була переважно досить поважного віку, що трішки засмучує.

Дозволю собі нагадати, що завтра на коломиян та гостей міста очікує заключний день фестивалю. Свято завітає в СШ №10. Там відкриють пам’ятну таблицю на будинку, в якому народився відомий композитор. Опівдні в Народному домі з концертом виступатимуть учні та випускники музичних шкіл міста з програмою "Юні музиканти – не забудьмо маестро!". Із настанням сутінок відбудеться закриття фестивалю за участю хорів факультету культури і мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка (керівники Марія Камінська та Михайло Телюк).



Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі