друкувати


Українки йдуть у контрактну армію

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-11 04:55:15
Територіальні центри комплектування 8 південних областей та АР Крим, що входять в зону відповідальності Південного оперативного командування, відібрали в 2009 році для проходження військової служби за контрактом майже 2 тисячі кандидатів, з них - понад триста жінок, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Цей показник становить близько 64% запланованої кількості кандидатів на військову службу за контрактом.

За словами начальника відділу призову та комплектування територіального управління Південного оперативного командування полковника Віктора Шевчука, лідерами з відбору кандидатів є територіальні центри комплектування в містах Запоріжжя, Сімферополь, Миколаїв і Дніпропетровськ.

Він також відзначив, що річний план набору кандидатів на проходження військової служби за контрактом у зоні відповідальності Південного оперативного командування складає близько 3 тисяч осіб.

"Варто зазначити, що з числа відібраних з початку року майже 2 тисяч кандидатів на військову службу за контрактом - більше трьох сотень жінок. Крім того, близько 150 контрактників цього року мають вищу освіту", - сказав Шевчук, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі