друкувати


В Україні встановлено нове обмеження швидкості в містах

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-11 04:04:38
Підрозділи ДАІ МВС України приступили до здійснення заходів з демонтажу дорожніх знаків "Обмеження максимальної швидкості руху 80 кілометрів на годину", які були встановлені на літній період в містах та населених пунктах.

Тепер містом не можна їздити зі швидкістю, яка перевищує 60 кілометрів за годину. Лише в окремих випадках працюватиме правило "+20".

Відтепер містом зі швидкістю більшою, ніж 60 кілометрів за годину, їхати не можна.

Такі заходи здійснюються з метою забезпечення безпеки учасників дорожнього руху, а також у зв'язку з настанням зимового періоду і істотним погіршенням погодних умов.

Як відомо, раніше ДАІ офіційно дозволила розганятися в місті до 100 кілометрів на годину на ділянках колії, де висить знак про допустимої швидкості 80 кілометрів на годину.

Як відзначив начальник прес-служби київського управління ДАІ Євген Кравець, така швидкість допускається там, де хороше дорожнє покриття, достатня кількість смуг і розділові бар'єри. В умовах цього знаку працює правило" + 20 кілометрів на годину.

Автоінспектор буде зупиняти і карати, тільки якщо водій перевищить швидкість понад ці 20 кілометрів на годину.

Нагадаємо, в Україні готуються ввести "європротокол" - нові правила оформлення ДТП, які спростять життя водіям і працівникам ДАІ. Однак автострахування може сильно подорожчати, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі