друкувати


Напиши листа художнику з в’язниці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-11 02:28:29
В Івано-Франківському художньому музеї під патронатом блаженнішого патріарха УГКЦ Любомира відкрито виставку образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва ув’язнених з різних областей України "Преображення Господньою любов’ю".

За словами референта в’язничного душпастирства УГКЦ, диякона Костянтина Пантелея, УГКЦ у співпраці з кількома установами та організаціями з Німеччини і за сприяння Державної кримінально-виконавчої служби України експонувала ці твори в Києві, Чернігові, Донецьку та Львові. Наступним став обласний центр Прикарпаття. Особливістю мистецького дійства стане те, що у книзі відгуків кожен бажаючий може написати відгук конкретному авторуна конкретну роботу.

"Згодом, - мовить диякон Костянтин, - ці записи волонтери передадуть в’язням, які зробили той чи інший твір. Таким чином засуджені відчують себе потрібними в суспільстві, у них стане менше злоби. Адже відомо, що людина, яка відчуває себе нікому не потрібною, проявляє агресію, або замикається, придумуючи, як звернути на себе увагу. І не завжди чесним способом". А через мистецтво люди, які стали на хибний шлях, можуть виправитися, бути добрими і щирими.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, "Експрес"
Обговорити на форумі