друкувати


До Бельгії, до НАТО

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-10 04:58:39
У бельгійському місті Монс триває другий раунд триденних штабних переговорів між українськими військовими та експертами НАТО із завершення формування Імплементаційної програми Робочого плану Військового комітету Україна – НАТО на 2010-2011 роки.

Делегацію Збройних Сил України на заході очолює заступник начальника Управління євроатлантичної інтеграції Генерального штабу ЗС України полковник Вадим Ханін. Метою переговорів, окрім завершення формування Імплементаційної програми, є обговорення перспективних напрямів співпраці у форматі Робочого плану на наступні 2011-2012 роки, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

За словами старшого офіцера групи процесу планування та оцінки сил управління бойової підготовки Командування Повітряних Сил ЗС України майора Олександра Тюленєва, сторони розглянуть питання щодо використання Робочого плану Військового комітету Україна – НАТО як основного інструменту міжнародного військового співробітництва, спрямованого на гармонізацію співробітництва на двосторонній основі між Збройними Силами України та країнами-членами Альянсу та на багатосторонній основі (у форматі НАТО).

Українська сторона поінформує учасників переговорів щодо основних досягнень Збройних Сил України у виконанні пріоритетних напрямів військової співпраці у 2009 році, а також про основні підходи у виконанні пріоритетних напрямів Робочого плану. Результатом спільної роботи з експертами НАТО стане остаточний проект Імплементаційної програми Робочого плану Військового комітету Україна – НАТО на 2010-2011 роки.

Варто зауважити, що на тлі сьогоднішніх загальносвітових тенденцій глобалізації, НАТО є найбільш ефективною політико-військовою організацією, яка забезпечує адекватне реагування на сучасні виклики в усіх сферах безпеки держав. У цьому контексті, вищезазначений захід направлений саме на те, щоб підтвердити, що позиція України стосовно інтеграції з Північноатлантичним альянсом залишається незмінною, і Україна розглядає поглиблення співробітництва з НАТО як ключовий аспект реалізації воєнної реформи та пріоритет зовнішньої політики. Штабні переговори в Монсі триватимуть по 11 грудня.

Обговорити на форумі