друкувати


В Івано-Франківську відбувся ювілейний вечір Володимира Піруса

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-10 12:05:36
В Івано-Франківську в приміщенні Івано-Франківського академічного обласного музично-драматичного театру відбувся ювілейний творчий вечір народного артиста України Володимира Піруса "Ти дзеркало душі, країни і народу". Ці слова про пісню стали епіграфом ювілейного дійства.

Володимир Пірус народився восени 1949 року в Сапогові Галицького району. Свій творчий шлях розпочав сорок років тому солістом Гуцульського ансамблю пісні і танцю Івано-Франківської обласної філармонії. Артист є лауреатом багатьох конкурсів, активним учасником звітних концертів у Києві, відзначений обласною премією ім. В. Стефаника. Репрезентував українське мистецтво у багатьох країнах близького і далекого зарубіжжя, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

Зачаровує слухачів баритоном красивого тембру і широкого діапазону. При цьому завжди вважав, що все має бути на своєму місці: зірки — на небі, а артисти — на сцені. Своє кредо якось сформулював двома простими словами: бути потрібним. З 2001 року прислужився громаді ще викладацькою роботою в Інституті мистецтв Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника.

Обговорити на форумі