друкувати


Три роки тюрми за фальшиві візи для українок

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-09 04:37:59
47-річного громадянина Німеччини засуджено до трьох років ув’язнення та десяти тисяч євро штрафу за перемитництво людей. Він продавав німецькі візи по двісті доларів. Підсудного визнали винним у сприянні незаконному отриманню віз громадянами України у 26 випадках.

Хоча прокуратура висунула обвинувачення щодо 71 випадку незаконного отримання візи.

Підсудний, починаючи віл 2000 року, робив запрошення громадянам України, переважно жінкам, від імені власноруч заснованих трьох підставних фірм у Тюрінгії.

Махінації виплили лише за кілька років, коли одна зі співробітниць німецького посольства в Києві запідозрила фальшування документів. Їй здалося дивним отримання великої кількості віз на запрошення маленьких фірм у німецькій провінції. Жінки масово стали їздити "на стажування" до Айзенаха, Ґоти і Марбурґа, а також селища міського типу Роза поблизу Майнінґена.

З’ясувалося, що запрошені українки, зокрема, займалися проституцією. За оформлення запрошення засуджений німець отримував двісті доларів.

Злочинний бізнес мешканця Тюрінгії процвітав у період, коли для українців діяла спрощена процедура отримання німецьких віз. Згодом, коли стало відомо про масові випадки зловживання, перед слідчою комісією у Бундестазі довелося відповідати особисто міністру закордонних справ Йошці Фішеру. Напередодні парламентських виборів 2005 року у ЗМІ цю тему роздмухували як "візову аферу", повідомляє Німецька хвиля.

Обговорити на форумі