друкувати


Актуальні питання дослідження харчових продуктів на вміст ГМО

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-09 04:01:09
8 грудня 2009 року на базі ДП "Івано-Франківськстандартметрологія" за сприянням та ініціативи виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради відбувся інформаційно-консультативний семінар на тему "Актуальні питання дослідження і маркування харчової продукції на вміст ГМО".

Метою проведення семінару для харчових підприємств м.Івано-Франківська стало ознайомлення місцевих виробників харчових продуктів з поняттям ГМО, законодавчою та нормативною базою визначення вмісту ГМО у харчовій продукції.

До участі у семінарі долучились представники близько 20-ти підприємств Івано-Франківська, які реалізують свою продукцію як на місцевому так і на загальнодержавному ринках.

Фахівцями ДП "Івано-Франківськстандартметрологія" на розгляд учасників семінару було представлено ряд нормативної документації, якою регулюється порядок здійснення дослідження та маркування харчової продукції на вміст ГМО. Ознайомлено представників підприємств з періодичністю здійснення досліджень продукції та методами визначення наявності в ній ГМО. Особлива увага зверталась на обов’язкове маркування харчової продукції на наявність ГМО та на наявність необхідної документації яка є підставою для здійснення такого маркування.

Також, учасники семінару мали нагоду отримати консультації щодо особливостей здійснення досліджень певних видів продукції та можливість ознайомитись з діючою на базі ДП "Івано-Франківськстандартметрологія" лабораторією генетично-молекулярних випробувань ГМО у харчових продуктах та сільськогосподарській сировині.

Загалом, протягом двох місяців з початку роботи ГМО лабораторії проведено дослідження на вміст ГМО у 34-х зразках продукції. А результати досліджень вказують на те, що першими, хто прагнуть здійснювати дослідження,є виробники, які впевнені у якості своєї продукції та мають на меті задовільнити потреби споживачів у натуральних продуктах.

Обговорити на форумі