друкувати


Медики переоцінили небезпеку свинячого грипу А/H1N1

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-09 03:50:18
Небезпеку грипу А/H1N1 було переоцінено. Такого висновку дійшли фахівці британської Ради з медичних досліджень (Medical Research Council) і Гарвардської школи суспільного здоров`я (Harvard School of Public Health) в США. Звіт про їхню роботу опубліковано в журналі PLoS Medicine.

Дослідники проаналізували статистичні дані щодо захворюваності на грип А/H1N1 серед населення американських міст Нью-Йорк і Мілуоки за період з квітня по липень 2009 року.

З`ясувалося, що до медустанов було доставлено 1,44% хворих, при цьому 0,24% хворих була потрібна госпіталізація до відділень інтенсивної терапії або штучна вентиляція легенів. Смертність від нового грипу становила 0,048% від тих, хто заразився.

Крім того, вчені використовували інший підхід до оцінки захворюваності, коли розглядалася можлива кількість хворих на грип А/H1N1, що перевищує офіційні дані. Застосувавши цей метод, дослідники одержали набагато нижчий рівень смертності - 0,007 відсотка хворих.

Проаналізувавши дані Центрів з контролю і профілактики захворювань США (CDC), згідно з якими до листопада 2009 року грипом А/H1N1 заразилися близько 22 мільйонів американців, учені припустили, що від інфекції померло від 7,8 до 29 тисяч чоловік. На думку дослідників, ці цифри порівнянні з показниками захворюваності на сезонний грип, від якого щорічно вмирає близько 36 тисяч жителів США.

Нагадаємо, на вечір 7 грудня в Україні зросла кількість областей, в яких у зв’язку з грипом перевищено епідемічний поріг: Вінницька, Дніпропетровська, Кіровоградська, Луганська та Сумська області.

Зазначимо, що на вечір 6 грудня епідемпоріг було перевищено у двох областях, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі