друкувати


В Україні введуть спрощене оформлення ДТП

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-08 04:20:07
В Україні готуються ввести "європротокол" - нові правила оформлення ДТП, які спростять життя водіям і працівникам ДАІ. Однак автострахування може сильно подорожчати. Відповідно до "європротоколу", за відсутності потерпілих і великої матеріальної шкоди, функції ДАІ при оформленні ДТП будуть виконувати аварійні комісари.

Тобто, як у більшості країн Європи, учасникам ДТП не доведеться чекати даішників. Питання опису ДТП за участю двох автомобілів буде вирішуватися швидко, без створення пробок. Фактично, за взаємної згоди, водії заповнюють протокол, обмінюються полісами страхування і роз'їжджаються, а протоколи передаються страховикам.

Нагадаємо, як повідомлялося, найближчим часом всі автомобілі, які продають у Євросоюзі, будуть обладнані "чорними скриньками". Спеціальний пристрій фіксуватиме 20 ключових параметрів під час руху машини, серед них - швидкість, траєкторія руху, використання водієм гальм і сигналів.

Єврокомісія отримала доповідь спеціальної науково-технічної групи, яка протягом останніх трьох років вивчала можливість запровадження ретельного і постійного контролю за діями водіїв, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі