друкувати


На Коломийщині відзначали День місцевого самоврядування

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-08 03:18:24
7 грудня Україна відзначає День місцевого самоврядування. Історичне коріння місцевого самоврядування, як однієї з форм народовладдя, веде свій початок ще з часів Київської Русі. На праві громад було засноване і Магдебурзьке право в містах середньовічної України, яке Коломия отримала 1405 року.

Час підтвердив, що місцеве самоврядування стає найбільш ефективним у суспільстві власників, коли мешканці села чи міста усвідомлюють себе територіальною громадою, власником корпоративної власності – комунального майна, яке створюється за рахунок сплачених нею податків у місцевий бюджет, призначений для задоволення спільних потреб її членів, повідомляє прес-служба Коломийської РДА.

З нагоди свята сьогодні в Будинку культури "Народний дім" м.Коломиї відбулися святкові урочисті. Владика УГКЦ Миколай Сімкайло поблагословив запрошених. З привітаннями виступив голова районної ради Дмитро Неміш, який зауважив, що робота в органах місцевого самоврядування вимагає максимальної відповідальності і віддачі, сприяє розв'язанню невідкладних завдань розвитку району. Голова районної державної адміністрації Михайло Вінтоняк високо оцінив співпрацю з органами місцевого самоврядування, спільне розв'язання проблем району та удосконалення відносин. Михайло Іванович побажав здоров'я, плідної праці для служіння Україні.

У заході, окрім депутатів районної ради, сільських, селищних голів, взяла участь і делегація з Польщі. Запрошені гості привітали працівників місцевого самоврядування зі святом, підкресливши, що демократія – річ нелегка, однак дотримуватись її постулатам у тісній співпраці легко. Вони подарували медичне обладнання, побажали доброго здоров'я та благополуччя у роботі. Депутатам районної ради вручено грамоти й подяки голів районної державної адміністрації та районної ради. Велику шану й увагу приділено ветеранам – колишнім керівникам району, сільським, селищним головам.

Обговорити на форумі