друкувати


Про мито галицьке

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-07 03:55:34
На черговому засіданні колегії Галицької районної держадміністрації, яка відбулася 25 листопада п.р. розглянуто питання "Про підсумки виконання Програми підтримки малого підприємництва в Галицькому районі на 2009-2010 роки".

На колегії були присутні голова Галицької РДА Григорій Михайлович Івасишин , члени колегії,серед яких начальник Державної податкової інспекції в Галицькому районі Олександра Богданівна Верещак,та голови галузевих рад підприємців. У своєму виступі начальник управління економіки Галицької РДА Марія Василівна Чемеринська наголосила, що аналіз виконання заходів Програми підтримки малого підприємництва в районі на 2009-2010 роки засвідчує позитивну динаміку розвитку малого підприємництва, повідомляє ДПІ в Галицькому районі.

Станом на 01.11.2009 року на території району працювало 217 малих підприємств, що на 4,3% більше, ніж у попередньому році та 2183 фізичні особи-підприємці, що на 27% більше, ніж у відповідному періоді минулого року. Від діяльності малого та середнього бізнесу протягом 10 місяців 2009 року до бюджетів всіх рівнів надійшло 16836,1 тис. грн, в тому числі від діяльності: малих підприємств (юридичних осіб) – 11141,3 тис. грн; фізичних осіб – підприємців – 5694,8 тис. грн. В цілому по району питома вага надходжень від діяльності малого підприємництва у загальних платежах до бюджету склала 10%.

В районі налагоджено зворотний зв’язок із суб’єктами господарювання, спілками підприємців та роботодавців, комісією районної ради з питань розвитку підприємництва, малого та середнього бізнесу, регуляторної політики, що дозволяє залучати їх до участі у формування державної політики у сфері господарської діяльності.

За підсумками колегії прийнято рішення розробити та затвердити до 15 грудня п.р. план підготовки регуляторних актів з питань підприємництва, організувати проведення засідання 5 галузевих рад підприємців (з питань торгівлі, побутового обслуговування і ресторанного господарства, туристично-рекреаційної галузі, агропромислового комплексу, автомобільного транспорту та деревообробної галузі, спільно з галузевими радами підприємців сприяти покращенню інформаційної бази для розвитку туризму.

Обговорити на форумі