друкувати


Кількість жертв грипу зросла до 452 осіб. За останню добу - 7

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-04 03:58:57
Станом на вечір четверга, 3 грудня, кількість жертв захворювання на грип та ГРВІ в Україні зросла до 452 осіб. Ще сім людей стали жертвами грипу в Україні. Продовжуються масові захворювання у навчальних закладах.

МОЗ не дає оперативних даних з випадків захворювання пандемічного грипу А/H1N1.

Загальна кількість хворих з початку епідемії становить 1 млн. 978 тис. 951 особа; за останню добу - 43 тис. 977 осіб.

Всього з початку епідемії (29 жовтня) було госпіталізовано 119 тис. 580 тис. людей. На сьогоднішній день виписано 95 тис. 538 пацієнтів.

Епідемічний поріг перевищено в Закарпатській і Хмельницькій областях.

Окрім того, у Житомирській області масово захворіли на грип діти з інтернату. У Кмитівській школі-інтернаті для дітей з фізичними та розумовими вадами захворіла майже половина учнів. 28 з них госпіталізовані. У чотирьох виявили двосторонню пневмонію. Зараз в закладі оголосили карантин, однак сам інтернат не закрили.

2 грудня в Донецькій області в 17 загальноосвітніх школах знову призупинено навчальний процес через зростання захворюваності школярів на грип і ГРВІ, повідомила в.о. головного державного санітарного лікаря Донецької області Лариса Гусєва.

Тим часом, 3 грудня депутати ВР повторно не змогли подолати вето президента на закон Про внесення змін до закону України Про державний бюджет України на 2009 рік, за яким пропонувалося виділити кошти на боротьбу з епідемією грипу за рахунок перевищення валових доходів Національного банку України над видатками. За подолання вето проголосували 227 депутатів з 436 зареєстрованих у залі. Таким чином, закон скасовано.

Однак, Верховна Рада України 416-ма голосами "за" прийняла в першому читанні законопроект Про внесення змін до закону України Про державний бюджет України на 2009 рік. У законопроекті, внесеному на розгляд парламенту народним депутатом від Партії регіонів Миколою Азаровим, пропонується виділити 200 млн. грн. на здійснення заходів щодо боротьби з епідемією грипу та гострих респіраторних захворювань, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі