друкувати


Щоб туристи не згоріли

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-04 03:41:07
Вже другий рік поспіль в області діє розпорядження голови Івано-Франківської облдержадміністрації Миколи Палійчука "Про посилення пожежної безпеки об’єктів тимчасового розміщення (проживання) туристів у зимовий період", у відповідності до якого місцеві органи виконавчої влади спільно з органами державного пожежного нагляду зобов’язані вживати комплекс заходів, спрямованих на покращення протипожежного захисту об’єктів відпочинку.

За розвитком інфраструктури зеленого туризму Верховинщина займає одне з перших місць не тільки на Івано-Франківщині, а й у Карпатах взагалі. З сивої давнини тут збереглося багато цікавих звичаїв, традицій, фольклорних обрядів, переказів народних казок і легенд. Саме ця самобутність та унікальність у поєднанні з чистим повітрям та гірськими ріками, велика кількість джерел мінеральної води з унікальними лікувальними властивостями, неповторний світ флори та фауни, більшість представників якого мають ендемічне і реліктове походження, і в Україні більш ніде не поширені, роблять цей край привабливим для туристів, потік яких зростає з кожним роком, повідомляє центр пропаганди ГУ МНС в Івано-Франківській області

За словами заступника голови Верховинської РДА Михайла Ничая, понад 120 комфортабельних сільських садиб зеленого туризму на території району щороку гостинно приймають гостей з України, близького та далекого зарубіжжя. Крім самобутньої гуцульської кухні, чудових гірських ландшафтів, насиченої туристсько-екскурсійної програми гостям пропонується і цікавий та змістовний культурний відпочинок, тобто робиться все можливе, що відпочинок у Карпатах став однією з найяскравіших сторінок життя людей, котрі приїжджають сюди. І важливою складовою цього відпочинку є його безпека, тобто забезпечення власниками зелених садиб безпечних умов відпочинку. Адже, як свідчить статистика, майже щорічно на об’єктах зеленого туризму мають місце факти пожеж, нерідко з людськими травмами.

Саме з метою контролю за дотриманням санітарних норм та правил протипожежної безпеки у відпочинкових садибах району головою Верховинської РДА Петром Кермощуком видане розпорядження, згідно якого впродовж листопада працівники державного пожежного нагляду Верховинського районного відділу ГУ МНС в області проводили подвірне обстеження приватних садиб зеленого туризму щодо стану дотримання ними вимог правил пожежної безпеки. А також вручали власникам садиб тематичні листівки застережливого характеру на протипожежну тематику.

Обговорити на форумі