друкувати


Поколядуємо в монастирі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-04 03:31:08
В Івано-Франківську вже розпочалася підготовка до різдвяних святкувань. Першими про це почали говорити представники парафії церкви Царя Христа при монастирі отців василіан на Майзлях.

Вони оголосили про прийом заявок на перший обласний фестиваль "Коляда на Майзлях". За словами Любові Терлецької, ініціатора мистецького дійства, керівника молодіжного хору "Осанна", ідея різдвяного фестивалю запозичена організаторами від сусідів львів’ян, де вже 12 років поспіль відбувається велика коляда всеукраїнського масштабу. "Нашою метою є відродження багатогранної духовної спадщини нашого краю в часі святкування Різдва, відновлення, збереження та поширення різдвяних традицій, розвиток духовного вокально-хорового мистецтва, обмін творчими досягненнями колективів", - продовжує пані Люба.

Зголошуватися до 10 грудня можуть не тільки хори, але й фольклорні колективи, вертепи. Від цього дійство стане ще багатогранніше. А власне хори мають виконати обов’язкові твори, запропоновані оргкомітетом. Це давні й не особливо відомі колядки.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі